Textflisor

Lösryckta ord eller hela meningar

Jag ska måla hela världen

Publicerad 2012-10-29 20:38:45 i Livet,

Hon fick välja färg själv. Inte nåt puttande i någon riktning utan helt på egen hand.
Ordet nöjd räcker inte, supernöjd knappt heller. Och jag känner likadant plus att jag känner mig som en sjuhelvetes bra mamma som målat tillsammans med henne hela dagen.
Kvalitetstid, det är väl så det är.

Tack till väderguden

Publicerad 2012-10-29 18:56:16 i Livet,

 
 
Är glad över att de var så tacksamma över några ynka snöflingor så jag kunde svära åt skrivaren hur högt jag ville.
Ja, de höll sig alltså ute medan jag såg på när papper tuggades sönder, hur bläckpatronerna spelade mig ett spratt gång på gång. Han hade tydligen glömt att han var ersättningsbar.

Avstod "Rå dig själv dagen" i Grebbestad

Publicerad 2012-10-27 19:28:21 i Livet,

Insåg att det var för min skull jag skulle åka, inte deras. Så jag stannade hemma. De pysslade tillsammans, båda tjejerna och de dröjde lång tid innan de rök ihop.
 
Ikväll blir det lite kvatitetstid för mig. Badtunna hos en vän. Inget kalasande eftersom söndag är arbetsdag för min del. Men avkoppling, det siter fint.
 

En fredag

Publicerad 2012-10-27 19:15:00 i Livet,

Gjort bokföringen klar (redan!). Annars yr jag långsamt omkring i min rosa velourdress, dricker kaffe och äter godis och har liksom pausat en stund. För att ha betalt räkningar och suttit med siffror i nån timme, det kräver sin avkoppling..
 
 

Avstånd

Publicerad 2012-10-22 07:36:41 i Livet,

En hel natt var han borta. Han kunde inte ta sig hem. Och det var bara att acceptera att han tagit sig längre in i mitt hjärta än jag tänkt tillåta.
Såg framför mig hur han blev hemburen, blöt och stel, inget mer spring och svansviftningar i 360 grader.
Istället kom han galopperande över gården och jag ropade på honom med sprucken röst och grät. Av lycka.
 
Är så tacksam över att det gick bra. 
Älskade Sigge.

Blanda och ge

Publicerad 2012-10-20 19:40:00 i Livet,

Det mesta handlar om karriär, mitt arbete. Och det stämde bra med mina framtidsplaner den där stjärnan som lades häromdagen.
 
 

På mitt köksgolv

Publicerad 2012-10-13 16:05:18 i Livet,

 
Älskar loppis. Läste på Facebook att en av mina bekanta sålde på ett ställe i Munkedal. Ungefär 30 min bort. Snabbsminkning, på med kläderna och spray i håret.
Spontant så det förslår.
60 kr gick mitt lilla spontanbesök på. En vinterjacka, Hello Kitty mössa och finfina My little ponytröjan (fel årsmodell på hästkraken bara men det får duga..). Alltsammans till den febriga 3-åringen.

Per och Plura

Publicerad 2012-10-13 15:54:11 i Livet,

 
Jag ser varken på Plura eller Per Morbergs matslagningsprogram. Men jag gillar Pers kantighet till både sätt och utseende och Plura, honom och resten av bandet såg jag Piteå dansar och ler, hur ett publikhav sjöng med i Kärlekens tunga ungefär för 20 år sen, innan September gjorde sin version.
Hade jag mött Per, då hade jag nog blivit knäsvag och tafatt.
 
Bara en parantes, hela inlägget. Ville egentligen visa er vad som kickade igång mig i morse när jag läste tidningen. Och börjar jag vill jag gärna berätta mer, så är det bara.
Blev otroligt sugen på att laga köttbullar, från Pluras recept. För hans ingridienser verkar vara mer sånna som vi har hemma.
 
 
 
Rev naturligtvis ur artikeln. Får se när jag ska organisera med det. Alla recepturklipp och utrivningar.
 
 
 

Feberfri visning

Publicerad 2012-10-12 14:23:06 i Livet,

Idag har jag haft visning hemma medan jag hade en febrig dotter på övervåningen. En eloge till henne, 3 bast och ligger ändå uppe i sängen, ser på Pippi och dricker sockerdricka medan jag visar kläderna nere för mina kunder. Inte ett pip utan hon väntade tills jag hämtade henne. Då vart det hennes tur att ha kakkalas, testa kläder och vinka hejdå till alla i fönstret.
 
Jag har haft tur. Både med det ena och det andra.

Tack för idag

Publicerad 2012-10-11 22:37:39 i Livet,

Idag fångade vi solen Hedvig och jag. Vandrade runt på Vitlycke, fick föreläsningar av min storalilla 3-åring, om skeppen som är ristade på berget. Och kvinnan som städade berget fick sig en avhyvling också, för hon tänkte väl inte tvätta bort allt?
 
Det var underbart att sitta i solen, tillsammans, på en varm berghäll och, äta ostmackor, dela en festis.

Saknar dig R.

Publicerad 2012-10-09 07:56:31 i Livet,

Gardell har alltid talat rakt in i hjärtat på mig med sina texter. Och första avsnittet av "Torka aldrig tårar utan  handskar" igår, det satte sig. Naturligtvis.
Minns när jag läste "Mormor gråter" för allra första gången. På tågstationen i Falköping innan en skolresa till Göteborg. Hur tummat mitt exemplar av boken "En komikers uppväxt" är.
Utanförskap är intressant att läsa om. Att höra om. När man själv slipper uppleva det.
 

Jakten på det försvunna diademet

Publicerad 2012-10-08 12:34:39 i Livet,

Till skolavslutningen köpte jag ett diadem och ett hårspänne med fjädrar. Diademet försvann utan att jag ens hann ge det men lagom till lördagens kalas så hittade jag det. Fint som snus. Och med en nyss traderad klänning blev det kalasoutfit.
 

Kalas tar på krafterna

Publicerad 2012-10-08 12:28:56 i Livet,

Ett väldigt lyckat kalas. Hello Kittysaker, en servis som redan använts mycket flitigt, en docka som skärmde skiten ur mig, en mycket söt tårta med en godiskrokodil som svärfar trodde var en mördarsnigel.
Jag drack vin sen när alla åkt hem.

Förberedelser

Publicerad 2012-10-05 16:34:41 i Livet,

Godistårta hade hon önskat sig. Freestylade lite tillsammans.
Nu inväntar vi gästerna. Kommer båda stora och små släktingar.
Erkänner att det varit lite meckigt att få ihop dagen med städ, matlagning, tårtbak och en lite kladdmaja när man gärna vill få det lite organiserat här hemma om så bara för en dag.
Men nu ska jag strax överdosera i socker och kaffe. Dvs hitta lite påhittad energi.

Ångerrätt & vanliga människor

Publicerad 2012-10-03 20:24:18 i Livet,

"Jag gillar inte pizza" ljöd det från den som tidigare önskat denna maträtt idag.
Annars verkar det ha varit en höjdardag. Pissmyror kan tydligen göra sönder ballonger. Om det är sant eller ej förtäljer inte historien.
Men bär med mig det som dagens lärdom. Det och att Zlatan också fyller år idag.
 
Just att fotbollsstjärnan fyller idag var tydligen väldigt stort enligt 7-åringen. "Varför är det så viktigt!?" undrar jag.
Uppenbarligen för att han är på teve. Sen slog det henne att Amy Diamond också var på teve emellanåt men att hon ibland bara går runt och är en vanlig människa.
Se där....

Önskelista

Publicerad 2012-10-03 08:14:33 i Livet,

En buss är vad hon önskade sig allra mest idag. Och det blev en gul buss minsann. Och pizza vill hon ha till middag.
Känns som om hon är lätt att tillfredställa vår 3-åring.

Systerskap

Publicerad 2012-10-01 12:58:00 i Livet,

Hon fyller snart 3. Även storasyster ser fram emot detta, om jag inte helt missuppfattar den tatueringen hon tilldelat sin lillasyster i ryggslutet.

Lustmord

Publicerad 2012-10-01 08:57:45 i Livet,

Jag är inte nån lämplig människa att ta hand om blommor men denna orkidé håller jag fast i, när den ser död ut sätter jag in den i ett hörn av fönstret, så den inte syns, bortglömd. Sen poppar den upp med 700 knoppar (ok, 13 st) och jag blev barnsligt lycklig eftersom blomman är en present från någon som inte finns med oss längre.
 
Flyttade min stolthet till ett synligt fönster och pekade malligt dit när någon kom på besök. Jag pekar inte längre. 3-åringen har plockat bort samtliga knoppar (7 st) som fanns kvar att blomma ut.
Jäklar vad besviken jag blev...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela